Șalaru susține că nu va părăsi PL chiar dacă va fi dat afară din partid

by Genko Genko

Ministrul Apărării, Anatol Șalaru, susține că nu va părăsi Partidul Liberal nici măcar în cazul în care colegii să de formațiune îl vor da afară.

„Eu nu voi părăsi Partidul Liberal, chiar dacă voi fi dat afară din Partidul Liberal. Nu mi-a trecut niciodată prin gând să părăsesc Partidul Liberal. Eu sunt preşedinte fondator. Am fost primul preşedinte al acestui partid, indiferent cum a fost partidul”, a declarat Șalaru în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

El susține că la nivelul conducerii partidului din care face parte ar fi trebuit să se producă o schimbare de lideri.

„Da, trebuia să se producă un schimb de lideri, fără a da cu piciorul în cineva sau fără a fi înlăturat. Dar nu s-a produs. Nu s-a produs, aşa a considerat congresul, fiindcă congresul decide nu decid eu sau altcineva. Eu, la fel, am votat pentru actualul preşedinte”, a mai spus Șalaru.

Declarațiile acestuia survin în contextul unor contradicții apărute între Mihai Ghimpu, președintele PL, și Anatol Șalaru.

Marți, președintele ales Igor Dodon declara că Anatol Șalaru „va fi dat afară” din PL la următoarea ședință a Consiliului Național al formațiunii.

„Referitor la informația prezentată astăzi de Dodon privind data convocării Consiliului Republican al PL, nu cumva “prietenul” meu v-a transmis această înștiințare? Această abordare stângace confirmă colaborarea voastră”, a comentat Ghimpu declarația lui Dodon, fără a spune cine este acest „prieten”.

CITIȚI ȘI...