Șalaru promite o nouă strategie de securitate şi apărare în Republica Moldova

by Genko Genko

Ministrul Apărării Anatol Șalaru dă asigurări că Republica Moldova va adopta o nouă strategie de securitate și apărare, cu ajutorul unor instituții responsabile și competente și cu ajutorul oferit de SUA.

Șalaru a declarat, în cadrul unei întrevederi cu o delegație a Bundegstag-ului german, că în Republica Moldova au loc multe schimbări la nivel politic și de securitate națională, iar Armata Națională trebuie să se adapteze și să fie mereu pregătită.

Totodată, ministrul a reiterat faptul că Ministerul Apărării și-a asumat angajamentul de a realiza, cu ajutorul altor instituții responsabile/competente și cu ajutorul SUA, o nouă strategie de securitate și apărare.

Secretarul Consiliului Suprem de Securitate, Alexei Barbăneagră, a menționat că reformarea Armatei Naționale trebuie să înceapă de la aspectul juridic, care este depășit și care necesită o actualizare.

Potrivit ajunctului purtătorului de cuvânt al Fracţiunii SPD, Fritz Felgentreu, reformarea armatei este unul dintre obiectivele cele mai ambițioase și necesare ale unei țări.

În cadrul întrevederii s-a mai discutat despre instruirea militarilor din Republica Moldova în instituțiile militare din Germania și participarea acestora la misiunile de menținere a păcii.

CITIȚI ȘI...