Rusia și SUA, împreună împotriva unei amenințări comune

by Genko Genko

Pe fondul tensiunilor din estul Ucrainei și al conflictului dintre separatiștii proruși și forțele armate ale Kievului, iată că există o amenințare comună care determina Rusia și Statele Unite să coopereze, în interesul lumii.

Mass-media din Rusia a anunțat că o cooperare între Moscova și SUA, în privința unei posibile amenințări a asteroizilor, există în acest moment, potrivit Discovery News.

„Schimbul de informații între centrele de criză EMERCOM din Rusia și FEMA din Statele Unite cu privire la situațiile de urgență de pe teritoriile celor două țări a început”, se arată într-o declarație a EMERCOM.

În general, acest „schimb de informații” va acoperi dezastrele naturale pe scară largă și cele provocate de om. „FEMA (Federal Emergency Management Agency) și EMERCOM (Russian Emergency Situations Ministry) au convenit asupra unui acord de cooperare pentru a proteja populația și infrastructura de pericolele generate de asteroizi și comete”, potrivit RIA Novosti.

Acest acord pare să extindă înțelegerea bilaterală din anul 2012, care se referea la mai multe eforturi de colaborare internațională, inclusiv activitatea în cazul unor dezastre.

Acest acord vine într-un moment în care Moscova devine tot mai izolată de către comunitatea internațională.

Totuși, în cazul unei amenințări asupra Pământului din partea unui asteroid, lumea va conlucra pentru a preveni o catastrofă.

CITIȚI ȘI...