Rusia menține la frontiera cu Ucraina circa 53.000 de militari

by Genko Genko

Rusia continuă să mențină la frontiera cu Ucraina aproximativ 53.000 de militari, a declarat secretarul Consiliului pentru Securitate Națională și Apărare al Ucrainei (SNBO), Oleksandr Turcinov, la postul Telekanal 24, informează miercuri agenția de presă Unian.

„De-a lungul frontierei noastre se menține o concentrare de trupe care în decurs de jumătate de an nu s-a modificat: e vorba de circa 50 de batalioane tactice, iar numărul acestei formațiuni este de aproximativ 53.000 de militari”, a declarat Turcinov.

În afară de aceasta, potrivit secretarului SNBO, și pe teritoriul regiunii Donbas, aflată sub controlul rebelilor separatiști, se află militari ruși.

Oleksandr Turcinov a atenționat, de asemenea, că amenințarea unei ofensive rusești asupra teritoriului ucrainean se menține. În acest context, secretarul SNBO a subliniat că armata ucraineană trebuie să fie pregătită să respingă o posibilă ofensivă și a amintit despre importanța activității diplomatice.

Potrivit secretarului SNBO, „Putin nu mai are niciun atu, nu-și mai poate ascunde infracțiunile în spatele unor lozinci politice”, acuzând că Ucraina nu-și îndeplinește acordurile de la Minsk.

În opinia lui Turcinov, la ora actuală Rusia încearcă să negocieze cu Occidentul, se pregătește pentru ‘încercarea de a iniția negocieri cu SUA’, care vor avea loc în timpul Adunării Generale a ONU de la New York.

Rusia infirmă în mod consecvent implicarea în conflictul din estul separatist al Ucrainei.

CITIȚI ȘI...