Rusia își poate anexa încă un teritoriu; O regiune organizează referendum pentru „unire”

by Genko Genko

Autoritățile separatiste din Osetia de Sud intenționează să organizeze un referendum cu privire la unirea cu Federația Rusă, a anunţat așa-numitul președinte al republicii Leonid Tibilov, într-un interviu pentru agenția rusă TASS.

„Noi deja discutăm data. Nu vă pot spune acum când se va face referendumul, dar se va întâmpla în viitorul apropiat, intenționăm până în luna august ”, a spus Tibilov.

La referendum va fi supusă votului problema modificării constituției Osetiei de Sud, care să permită ca, în viitor, regimul separatist să se poată adresa conducerii Rusiei cu o cerere de „unire”.

Tibilov și-a exprimat încrederea că „oamenii vor spune da” la referendum.

Amintim că, în anul 2008, cu sprijinul și intervenția armată a Rusiei, Osetia de Sud a ieșit complet de sub controlul autorităților georgiene, după care formațiunea a fost recunoscută ca independentă de Rusia, Venezuela, Nicaragua și două națiuni insulare – Nauru și Vanuatu.

În 2015, președintele rus, Vladimir Putin și auto-proclamatul preşedinte al Osetiei de Sud, Leonid Tibilov, au semnat un Tratat de alianță și integrare. Tbilisi a protestat, denumind tratatul oficializarea „anexării târâtoare” de către Rusia și a acestei regiuni georgiene.

CITIȚI ȘI...