Rusia amenință că va sista importurile de mere din Serbia

by Genko Genko

Serviciul federal rus de supraveghere veterinară și fitosanitară (Rosselhoznadzor) a anunțat luni că ar putea interzice în totalitate importurile de fructe din Serbia, întrucât suspectează această țară care nu este membră a UE de reexportarea în Rusia a merelor poloneze, transmite RIA Novosti.

Potrivit agenției citate, Rosselhoznadzor a indicat sâmbătă că a constatat o creștere semnificativă a livrărilor de mere din Serbia în Rusia și în consecință a solicitat autorităților sârbe mai multe informații cu privire la originea lor.

„Bănuim că este vorba de o reexportare (din Serbia), cel mai probabil de mere poloneze”, a declarat purtătorul de cuvânt al Rosselhoznadzor, Iulia Trofimova. „Așteptăm răspunsul Serbiei. Considerăm că în 10 zile ar trebui să ajungă un răspuns. Dacă aceasta nu se va întâmpla, atunci probabil că vom impune interdicții” la importurile de fructe din Serbia, a precizat ea.

Rusia a interzis toate importurile de fructe din țările Uniunii Europene, ca parte a unui embargo mai larg instituit în luna august 2014, ca răspuns la sancțiunile occidentale impuse Moscovei pentru rolul său în conflictul din estul Ucrainei.

CITIȚI ȘI...