Rusia a mai trimis câteva mii de militari în Ucraina

by Genko Genko

În contextul referendumului ilegal din Crimeea, Rusia continuă să-și sporească efectivele militare din regiune, numărul soldaților ruși din peninsulă ajungând la 22.000, a declarat duminică ministrul apărării de la Kiev, Igor Teniuh.

În conformitate cu acordurile privind staționarea în Crimeea a flotei Rusiei la Marea Neagră, Moscova avea stabilită pentru 2014 o limită de 12.500 de militari pentru această peninsulă ucraineană, a spus Teniuh, într-un interviu pentru agenția de știri Interfax.

„Din păcate, într-o perioadă foarte scurtă de timp, acest număr de 12.500 a crescut la 22.000. Este o încălcare grosolană a acordurilor bilaterale și reprezintă dovada că Rusia și-a adus ilegal trupele pe teritoriul Crimeii”, a declarat el.

Cifra era vineri de 18.400 de militari, a precizat Teniuh.

„Asistăm la creșterea numărului militarilor ruși în Crimeea și, prin urmare, forțele armate ucrainene iau măsurile corespunzătoare de-a lungul frontierei sudice”, a mai subliniat el.

Amintim că Vitalii Kliciko, liderul partidului UDAR și candidat la prezidențialele programate pentru 25 mai, a declarat, sâmbătă, că militarii ucraineni vor rămâne în continuare în cazărmile din Crimeea.

CITIȚI ȘI...