Rusia: 12 persoane şi-au pierdut viaţa într-un accident rutier, iar printre victime se numără 10 copii

by Genko Genko

Autorităţile ruse au anunţat că 12 persoane şi-au pierdut viaţa duminică după-amiază, după ce un autobuz s-a izbit frontal de un camion în regiunea Ural. Printre victime se numără 10 copii şi doi adulţi, care se întorceau de la o competiţie de acrobaţie din localitatea Hantî-Mansiisk, transmite Russia Today.

Copiii decedaţi în tragedia rutieră au vârste cuprinse între 12 şi 14 ani.

Se pare că în autobuz erau 29 de copii şi trei adulţi însoţitori, care se întorceau de la o competiţie de acrobatică din oraşul Hantî-Mansiisk spre localitatea Tumen.

„Zece ambulanţe au fost desfăşurate la faţa locului. În acest moment, toate persoanele rănite au fost transportate la spital sau sunt în tranzit”, a declarat purtătorul de cuvânt al serviciilor de urgenţă locale, Vadim Simonenko.

În acest moment nu se ştie dacă printre victime se numără şoferul camionului. Imaginile de la locul tragediei arată că ambele vehicule au fost puternic avariate în urma coliziunii.

„Autobuzul a alunecat pe carosabil, iar camionul s-a izbit de acesta”, se arată într-un comunicat al poliţiei locale din regiunea Ural.

Se pare că şoferul autobuzului a supravieţuit accidentului rutier. Însă, peste 20 de persoane au fost rănite şi transportate la spitalele din apropiere.

Alte două maşini au fost implicate în accident, pe lângă autobuz şi camion.

Procurorii anchetează tragedia rutieră pentru a determina dacă a fost vorba de neglijenţă.

CITIȚI ȘI...