Rossia 24 nu va mai emite în Moldova; Prime și TV 7, doar avertizate

by Genko Genko

Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a decis, astăzi, să suspende retransmisia postului de televiziune „Rossia 24″ din Federația Rusă pe teritoriul Republicii Moldova.

Decizia de a suspenda retransmisia postului TV a fost luată de membrii CCA, care au constatat că programele televiziunii „Rossia 24″ nu corespund prevederilor Codului Audiovizualului din Republica Moldova.

De asemenea, CCA a aplicat amenzi pentru posturile „REN TV Moldova” și „RTR Moldova”, precum și avertizări publice pentru canalele „Prime” și „TV7″.

Sancțiunile au fost aplicate după o monitorizare, realizată de CCA, a mai multor posturi tv rusești retransmise în Republica Moldova.

Suspendarea a fost emisă pentru o perioadă de 6 luni, până la 1 ianuarie 2015.

Amintim că în ziua semnării de către Republica Moldova, Georgia și Ucraina a Acordurilor de Asociere cu UE, postul rusesc „Pervîi Kanal”, care este retransmis de către „Prime” în țara noastră, a publicat un reportaj plin de manipulări, în care se spunea, spre exemplu, că poliția moldovenească a primit autorizație de a deschide focul în cei ce vor protesta împotriva semnării Acordului.

Cum „Prime” a primit doar o avertizare din partea CCA, astfel de reportaje vor putea în continuare ajunge în casele tuturor cetățenilor, întrucât postul se bucură de acoperire națională.

CITIȚI ȘI...