România, vizată de Putin: Liderul de la Kremlin vrea distruderea scutului antirachetă de la Deveselu

by Genko Genko

Veşti îngrijorătoare de la Kremlin pentru români! Vladimir Putin pregăteşte armata rusă să distrugă scutul antirachetă de la Deveselu. Liderul de la Moscova vrea ca forţele sale să fie capabile să străpungă orice barieră pregătită de NATO în Estul Europei.

Vladimir Putin vrea ca Rusia să fie capabilă din 2017 să distrugă orice scut antirachetă al NATO, inclusiv cel de la Deveselu. Pentru aceasta, preşedintele rus a propus o întărire a forţelor nucleare strategice, informează b1.ro.

„Trebuie întărit potenţialul militar al forţelor nucleare strategice, înainte de toate cu ajutorul sistemelor de rachete capabile să garanteze străpungerea sistemelor de apărare antirachetă existente sau viitoare”, a precizat liderul de la Kremlin, în timpul unei reuniuni cu oficiali ai structurilor armate ale Rusiei.

De asemenea, Putin susţine că este necesar să fie asigurată dezvoltarea echilibrată a tuturor tipurilor de arme, inclusiv a celor de înaltă precizie, de mijloace moderne de comunicare şi de spionaj, precum şi de luptă radioelectronică.

Liderul rus a cerut astfel monitorizarea cu atenţie a modificării echilibrului de forţe la graniţele Federaţiei Ruse şi în întreaga lume. Preşedintele a amintit că în următoarele zile va fi aprobată noua doctrină a securităţii informaţionale a Rusiei, iar înaintea acesteia, strategia pentru dezvoltare tehnologică-ştiinţifică.

CITIȚI ȘI...