România: Victor Ponta ar putea fi înlocuit din funcția de premier

by Genko Genko

Animozitățile în cadrul coaliției de guvernare de la București sunt în continuă creștere. Președintele PNL, Crin Antonescu a declarat, cu puțin timp în urmă, în cadrul unei emisiuni televizate, că PNL ar putea ieși de la guvernare dacă propunerile liberalilor în guvern nu vor fi acceptate de PSD.

”Noi nu am dat niciun ultimatim. Domnul Ponta a spus că aşteaptă până luni propunerile noastre şi noi i-am spus, la rândul nostru, că ştie propunerile noatre şi că aşteptăm până luni să fie puse în practică. Nu le punem în practică, punem noi capăt acestei chestiuni, pentru că noi nu putem să stăm la nesfârşit în acest joc, pentru că noi nu am jucat un joc, nu am vrut să rupem USL şi să dăm vina pe PSD”, a afirmat Antonescu în emisiunea „După 20 de ani” difuzată duminică de Pro TV.

Întrebat dacă miniştrii PNL îşi vor da demisia din Guvern, Antonescu a răspuns: „Da, dar eu sper să nu fie nevoie”.

Totodată, Antonescu a lansat un avertisment către premierul român: „Îi transmit domnului Victor Ponta un mesaj foarte simplu: să accepte ceea ce este dreptul nostru şi ceea ce este spre binele domniei sale, să îl aibă pe Klaus Iohannis vicepremier, decât, mai devreme sau mai târziu, Klaus Johanis să devină premier, evident în locul domniei sale”, a spus liderul PNL.

Menționăm că la guvernare în România se află Uniunea Social-Liberală (USL), formată din Partidul Social Democrat, Partidul Național Liberal și alte câteva formațiuni mai mici. În urma unui acordat semnat de către USL, funcția de premier i-a revenit lui Victor Ponta, iar Crin Antonescu ar fi urmat să fie candidatul Uniunii la prezidențiale.

CITIȚI ȘI...