România și Moldova au semnat acordul de asistență financiară: „E totul legal”

by Genko Genko

Premierul Valeriu Streleț și ministrul român al Finanțelor Eugen Teodorovici au semnat miercuri acordul de împrumut în valoare de 150 de milioane de euro.

Chiar dacă acest împrumut a creat multe controverse în ultimele săptămâni, oficiali de pe ambele maluri ale Prutului declarând că România ar intra în legalitate dacă ar acorda cele 150 de milioane de euro Republicii Moldova, Teoedorovici a dat asigurări că nu va exista nicio problemă.

„Este perfect legală o astfel de măsură. Nu cred că scrie undeva la FMI că un astfel de împrumut să nu se acorde unui stat. Este o relație între două guverne, între două țări prietene”, a declarat Eugen Teodorovici.

Banii acordați de țara vecină Republicii Moldova vor merge pentru acoperirea deficitului bugetar.

„Având în vedere diminuarea veniturilor interne, celor vamale, a diminuării drastice a remitențelor, grație acestei tranșe de împrumut vom reuși să avem o rectificare a bugetului mai blândă, vom tăia un pic mai puțin”, a declarat Valeriu Streleț.

Asupra acestui acord de împrumut s-a convenit la sfârșitul lunii august, când premierul român Victor Ponta a efectuat o vizită la Chișinău.

CITIȚI ȘI...