România și Franța propun o reuniune a „Grupului de prieteni” ai Moldovei în luna martie

by Genko Genko

În luna martie curent ar putea avea loc o nouă reuniune a miniștrilor de externe UE din așa-numitul „Grup de prieteni” pentru Acțiunea Europeană a Republicii Moldova, care să reafirme sprijinul pentru eforturile de integrare europeană a Chișinăului.

O propunere în acest sens a fost făcută de ministrul român al afacerilor externe, Bogdan Aurescu, în cadrul unei întrevederi cu omologul său francez, Laurent Fabius.

„La propunerea omologului român, ministrul francez a fost de acord cu transmiterea în comun a unei invitații către miniștrii de externe ai statelor membre UE pentru organizarea, în martie, a unei noi reuniuni a Grupului de Prieteni pentru Acțiunea Europeană a Republicii Moldova, formatul, inițiat de România și Franța”, se arată într-un comunicat de presă al MAE al României.

Potrivit sursei, evenimentul va fi organizat pentru a reafirma sprijinul statelor membre pentru eforturile de integrare europeană a Chișinăului.

„Evenimentul este foarte util pentru a stimula sprijinul statelor membre pentru eforturile de reformă proeuropeană ale Chișinăului, dar și pentru a reconfirma angajamentul Republicii Moldova în acest domeniu, mai ales în implementarea Acordului de Asociere și de Liber Schimb”, susține sursa citată.

Amintim că miniştrii de externe ai statelor membre ale Uniunii Europene s-au reunit în luna septembrie la Chișinău la cea de-a 9-a şedinţă a Grupului pentru acţiunea europeană a Republicii Moldova. Aceasta fiind prima reuniune de acest gen, organizată la Chișinău.

CITIȚI ȘI...