Roma deschide ultimul etaj al Coloseumului, pentru prima dată în ultimele decenii

by Genko Genko

Autoritățile din Roma au deschis publicului și ultimul etaj ale Coloseumului, iar turiștii se pot bucura de acum încolo de priveliștea arenei și panorama orașului, relatează The Telegraph.

Amfiteatrul în care aveau loc luptele între gladiatori este una dintre principalele atracții turistice ale capitalei Italiei, iar de la 1 noiembrie, turiștii vor avea voie să urce până la ultimul etaj al Coloseumului, la 36 de metri înălțime.

Ultimul etaj al Coloseumului, al cincilea, era rezervat plebeilor, care priveau luptele de pe bănci din lemn, spre deosebire de înalții oficiali, care stăteau confortabil pe bănci din marmură.

„Animalele sălbatice erau ținute în tunelurile subterane, nu erau hrănite zile întregi. Astfel, atunci când erau scoase afară de la întuneric, erau probabil înfricoșate. Carnagiul era teribil. Mirosul și zgomotele erau cumplite”, povestește Rossella Rea, directorul Coloseumului.

Șase milioane de turiști vizitează anual Coloseumul, iar în curând aceștia vor avea parte și de o panoramă spectaculoasă asupra Forumului Roman și a Dealului Palatin.

CITIȚI ȘI...