Robert De Niro, Al Pacino şi Joe Pesci, într-un nou film de Martin Scorsese

by Genko Genko

Actorii Robert De Niro, Al Pacino şi Joe Pesci vor lucra din nou împreună pentru un film regizat de Martin Scorsese, o biografie a gangsterului Frank Sheeran, „I Heard You Paint Houses”, informează contactmusic.com.

„Vom face asta. Ar trebui să se întâmple undeva în cursul anului viitor”, a declarat De Niro despre acest proiect într-un interviu acordat Digital Spy, după ce, luna trecută, în timpul emisiunii de televiziune „The Tonight Show”, a lui Jimmy Fallon, actorul a dezvăluit că Al Pacino şi Joe Pesci sunt, de asemenea, implicaţi în acest film.

Bazat pe cartea scrisă de Charles Brandt, proiectul se află în lucru de aproximativ şapte ani.

În 2014, De Niro declara pentru publicaţia The New York Post: „Încercăm să facem filmul de câţiva ani şi cred că-l vom face. Este vorba despre un tip care… a mărturisit că i-a ucis pe Hoffa şi Joe Gallo. Eu voi juca acest rol şi abia aştept”.

Cartea lui Brandt spune povestea celebrului gangster irlandez Frank Sheeran. Titlul volumului reprezintă primele cuvinte pe care sindicalistul american Jimmy Hoffa i le-a adresat lui Sheeran: „I heard you paint houses (Am auzit că vopseşti case, n.r.)”. După cum explică prezentarea cărţii, expresia este folosită cu sensul de a ucide pe cineva, „vopseaua este sângele care stropeşte pereţii şi podeaua”.

Dublu câştigător al premiului Oscar, pentru rolurile din „Naşul: Partea II” (1975) şi „Taurul furios/ Raging Bull” (1981), în vârstă de 72 de ani, în prezent, Robert De Niro poate fi văzut pe marile ecrane în comedia „Internul/ The Intern”, în care joacă alături de Anne Hathaway.

El este, de asemenea, unul dintre fondatorii celebrului Festival Internaţional de Film Tribeca de la New York, înfiinţat în 2002.

Într-o carieră de peste şase decenii în industria cinematografică, Martin Scorsese este considerat unul dintre cei mai influenţi cineaşti americani contemporani, fiind autorul unor filme devenite clasice, precum „Şoferul de taxi/ Taxi Driver” (1976), „Taurul furios/ Raging Bull” (1980) şi „Băieţi buni/ Goodfellas” (1990), dar şi al unor pelicule mai recente, extrem de bine primite de public şi de critici, precum „Bandele din New York/ Gangs of New York” (2002), „Aviatorul/ The Aviator” (2004), „Hugo” (2011) şi „Lupul de pe Wall Street” (2013). Martin Scorsese, în vârstă de 72 de ani, a primit şi 12 nominalizări la Oscar, trofeu pe care l-a obţinut în cele din urmă în 2007, cu filmul „Cârtiţa/ The Departed”.

CITIȚI ȘI...