Richard Branson vrea să dea lovitura cu cel mai rapid avion din lume: 2.700 de km/oră

by Genko Genko

Excentricul miliardar, patronul Virgin Airlines, finanțează proiectul unui avion supersonic cu care speră să-și îndeplinească visul de a devenit mogulul incontestabil al transportului aerian, notează Daily Star.

Aparatul, dezvoltat de compania americană BOOM ar străbate distanța New York – Londra în doar trei ore, iar un bilet ar urma să coste 2.500 de dolari. Un zbor București Paris ar dura mai puțin de o oră.

Managerii care stau in spatele proiectului finanțat de Virgin susțin că este foarte plauzibil ca în următorii 10 ani zborurile supersonice să devină extrem de sigure și sustenabile financiar, mai notează Daily Star, scrie realitatea.net.

În ciuda ambițiilor lui Richard Branson, NASA și Lockheed Martin conduc în cursa pentru construirea unui avion supersonic comercial. Agenția Spațială Americană a făcut deja o serie de teste în cadrul proiectului Quiet Supersonic Technology, care beneficiază de o finanțare de 390 de milioane de dolari.

Concorde, primul avion supersonic de pasageri, rezultatul unei colaborări franco-britanice, a zburat între 1969 și 2003. A fost retras din circulație din cauza scăderii dramatice de popularitate, ca urmare a tragediei din 2000, când o aeronavă cu 100 de pasageri la bord s-a prăbușit în apropiere de Paris și nimeni nu a supraviețuit.

CITIȚI ȘI...