Reţinut pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei cu Ucraina

by Genko Genko

Un cetățean moldovean a ignorat cerințele legale și a încercat, prin ocolirea punctului de trecere, ca să ajungă în Ucraina. Acesta a fost reținut de către angajații Sectorului Poliției de Frontieră Vulcănești, la doar 20 metri de linia de frontieră.

În după amiza zilei de 7 decembrie, în punctul de trecere Vulcănești s-a prezentat pentru a ieși din țară un locuitor al orașului Chișinău, în vârstă de 57 de ani. La controlul de frontieră, bărbatul nu a putut prezenta un document de călătorie, așa cum prevede legislația în vigoare, doar s-a legitimat în baza buletinului de identitate.

Astfel, constatând că nu sunt îndeplinite condiţiile legale, poliţiştii de frontieră i-au comunicat persoanei că nu-și poate continua călătoria, fiindu-i neautorizată trecerea frontierei de stat.

La scurt timp, cetățeanul moldovean a fost observat cum înainta, în pas grăbit, spre ieșirea din țară, ocolind punctul de trecere. La doar 20 de metri de linia de frontieră, patrula SPF Vulcănești a intervenit pentru reținerea acestuia.

Moldoveanul și-a justificat intenția de a ajunge clandestin în Ucraina, prin faptul că era așteptat la muncă în Odessa.

Totodată, din cercetările primare, s-a aflat că bărbatul nu este la prima abatere de la lege, acesta anterior a avut antecedente penale.

CITIȚI ȘI...