Reţeaua teroristă Stat Islamic revendică atacul terorist comis la Muzeul Bardo din Tunis

by Genko Genko

Reţeaua teroristă Stat Islamic revendică, într-o înregistrare audio, atacul comis miercuri la Muzeul Bardo din Tunisia, soldat cu 23 de morţi, catalogându-l drept o lovitură dată într-un „cuib al necredincioşilor şi viciilor” şi avertizând cu noi atentate.

„Atacul este o incursiune binecuvântată în unul dintre cuiburile necredincioşilor şi viciilor din Tunisia musulmană”, se arată într-o înregistrare audio apărută pe un site afiliat reţelei teroriste Stat Islamic.

„Aşteptaţi să vedeţi valul care vă va lovi, murdarilor, pentru că ceea ce aţi văzut acum este doar prima picătură de ploaie”, adaugă reprezentatul grupului terorist, conform Institutului american SITE, care monitorizează site-urile islamiste.

Autorităţile tunisiene au arestat nouă islamişti în urma atacului armat comis miercuri în Muzeul Bardo din Tunis, soldat cu 23 de morţi, în principal turişti europeni.

Muzeul Bardo, renumit pentru o colecţie de mozaicuri din perioada Imperiului Roman, este una dintre principalele atracţii turistice din Tunisia.

Reţeaua teroristă Stat Islamic ocupă regiuni din Siria, Irak şi Libia, unde a proclamat un „califat islamic”.

CITIȚI ȘI...