Republica Moldova va extinde colaborarea bilaterală cu Georgia

by Genko Genko

Georgia este un partener de încredere al Republicii Moldova, iar ministerele de resort vor putea să-şi extindă colaborarea bilaterală, odată cu semnarea Acordului de colaborare în domeniul militar. De această părere este noul ambasador al Georgiei în Republica Moldova, Merab Antadze.

În cadrul unei întâlniri dintre Merab Antadze și ministrul Apărării, Valeriu Troenco, părțile au convenit la intensificarea dialogului moldo-georgian pe toate domeniile, inclusiv cel militar.

„Georgia dispune de o vastă experienţă în construcţia şi reforma sectorului de securitate şi apărare, iată de ce consider oportună intensificarea dialogului dintre ministerul Apărării al Republicii Moldova şi cel al Georgiei, prin iniţierea unor programe avantajoase pentru ambele părţi”, a spus Troenco.

Totodată, părţile s-au felicitat reciproc cu ocazia semnării de către Republica Moldova şi Georgia a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană şi au specificat că ambele ţări au o şansă istorică de a face parte din marea familie europeană.

CITIȚI ȘI...