Republica Moldova va avea o nouă Strategie de Securitate

by Genko Genko

Republica Moldova va avea o nouă Strategie Națională de Securitate, a anunțat, luni, secretarul Consiliului Suprem de Securitate, Alexei Barbăneagră.

Potrivit acestuia, Guvernului i s-a recomandat să organizeze un grup interdepartamental de lucru care să elaboreze o noua strategie de securitate, care va evalua mediul de securitate și cele mai strigente probleme pe acest sector.

„Situația de securitate în raport cu evoluțiile geopolitice din regiune este o problemă de interes, nu doar pentru Republica Moldova, ci și pentru alte state. Rusia a adoptat o doctrină militară nouă, strategii de securitate și apărare au fost adoptate de Polonia, SUA și multe alte țării. Astfel, strategia care a fost aprobată de Parlament în anul 2011, în mare măsură, s-a epuizat, pentru că s-au schimbat condițiile sociale, economice, politice și militare”, a declarat Barbăneagră după ședina Consiliului Suprem de Securitate.

„Guvernului i s-a recomandat să organizeze un grup interdepartamental de lucru care să elaboreze o noua strategie de securitate care ca aborda problemele cele mai importante”, a adăugat Barbăneagră.

Totodată, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Nicolae Timofti, Vlad Ţurcanu, a declarat că, în cadrul ședinței CSS, a fost acordată o atenţie sporită riscului informaţional la care este supusă ţara noastră.

„Un aspect important discutat a fost riscul informaţional la care este supusă Republica Moldova şi se vor face acţiuni în vederea limitării efectului unor actiuni care inlfuenţează negativ asupra securităţii informaţionale a Republicii Moldova”, a declarat purtătorul de cuvânt.

CITIȚI ȘI...