Reprezentanţii Tiraspolului sfidează angajamentele asumate în cadrul CUC

by Genko Genko

După ce mai mult de 7 luni s-au pronunțat pentru excluderea de pe ordinea de zi a Comisiei Unificate de Control (CUC) a subiectului privind asigurarea liberii circulaţii în Zona de Securitate, reprezentanții de la Tiraspol continuă sfidarea angajamentelor asumate în cadrul Comisiei.

Biroul pentru reintegrare anunță că, pe tot parcursul şedinţei de săpămâna trecută, delegaţia transnistreană a încercat devierea discuţiilor de la subiectul aflat pe agendă, şi anume libertatea circulaţiei în Zona de securitate.

În acest mod, delegația de la Tiraspol a încălcat prevederile regulamentului CUC şi a ignorat deciziile anterioare ale Comisiei şi poziţia consolidată a celorlalte componente ale CUC, potrivit biroului.

Totodată, reprezentanţii Tiraspolului au neglijat îndemnul de a demara negocierile pe acest subiect la nivelul co-preşedinţilor şi al reprezentanţilor Ucrainei şi OSCE în CUC, în scopul depăşirii blocajului creat.

În lipsa unei atitudini constructive a delegaţiei transnistrene, co-preşedintele Federaţiei Ruse a amânat discuţiile pentru următoarea şedinţă.

CITIȚI ȘI...