Reluarea campionatului de fotbal al Ucrainei a fost amânată

by Genko Genko

Veștile proaste pentru iubitorii fotbalului din Ucraina continuă. După ce Dinamo Kiev nu a putut disputa meciul din șaisprezecimile UEFA Europa League, contra Valenciei, pe teren propriu, meciul fiind jucat în Cipru, acum s-a decis și amânarea părții a doua campionatului.

Ministerul ucrainean de Interne a solicitat Federaţiei de fotbal de la Kiev să amâne reluarea meciurilor din campionatul intern, considerând inoportună în acest moment adunarea a zeci de mii de persoane pe străzile principalelor oraşe ale ţării.

Returul campionatului de fotbal trebuia să se înceapă la 28 februarie, odată cu meciul de la Zaporojie, dintre Metalurg și Hoverla. De amânare va fi afectat și marele derby al fotbalului ucrainean, Dinamo Kiev – Schakhtar, care era programat pentru 2 martie.

Nu a fost stabilită o dată la care va fi reluată întrecerea internă, cel mai probabil amânarea urmând să dureze două săptămâni. Șahtior e lider după primele 17 etape, cu 38 de puncte, 5 mai multe decât Metalist, care are însă un joc mai puțin disputat. Pe trei e Dinamo Kiev, tot 33 de puncte, ca și Metalist.

Menționăm că meciul amical internaţional dintre selecţionatele Ucrainei şi Statelor Unite, prevăzut pe 5 martie la Harkov, se va disputa în final în Cipru, ţară care a găzduit şi partida Dinamo Kiev – CF Valencia (0-2), din cadrul primei manşe a şaisprecezimilor de finală ale Europa League.

CITIȚI ȘI...