Regulamentul privind eliminarea vizelor pentru cetățenii moldoveni va fi semnat mâine şi va intra în vigoare pe 28 aprilie

by Genko Genko

Regulamentul privind eliminarea vizelor pentru toți cetățenii Republicii Moldova va fi semnat mâine, 3 aprilie, de către președintele Parlamentului European și al Consiliului Uniunii. Decizia va fi publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, pe 8 aprilie.

„Această decizie este un vis împlinit pentru Republica Moldova care le oferă astfel cetățenilor ei dreptul la călătorii fără vize în state membre UE, ca orice alt cetățean al Uniunii Europene”, anunţă eurodeputatul Monica Macovei, într-un comunicat de presă.

Politiciana română care conduce delegația europeană în comitetul de cooperare parlamentară cu Republica Moldova mai spune că ridicarea vizelor arată că eforturile pro-europene ale Chișinăului sunt apreciate.

„Odată cu liberalizarea vizelor, cei care călătoresc în statele Uniunii vor putea primi și permise de muncă dacă își găsesc un loc de muncă. De asemenea, rudele celor care muncesc în state UE îi vor putea vizita fără restricția vizelor”, a susţinut Monica Macovei.

Regulamentul va intra în vigoare pe 28 aprilie 2014, zi în care granițele statelor membre ale Uniunii Europene se vor deschide pentru toți cetățenii Republicii Moldova, oriunde s-ar afla.

CITIȚI ȘI...