Regizorul filmului pentru care Julianne Moore a primit premiul Oscar a murit

by Genko Genko

Richard Glatzer, coregizor al filmului „Still Alice”, care i-a adus actriţei Julianne Moore primul premiu Oscar din carieră, a murit din cauza unei scleroze laterale amiotrofice, la vârsta de 63 de ani, informează Mediafax.

Cineastul american, care a fost diagnosticat cu această maladie neurodegenerativă în anul 2011, a murit marţi, precizează publicaţia The Hollywood Reporter.

Vestea despre moartea sa a fost dată publicităţii la mai puţin de trei săptămâni după ce Julianne Moore, protagonista ultimului film regizat de Richard Glatzer intitulat „Still Alice”, a câştigat Oscarul pentru cea mai bună actriţă, cu rolul unei femei de vârstă mijlocie care a fost diagnosticată cu maladia Alzheimer.

Richard Glatzer şi partenerul său de viaţă, Wash Westmoreland, nu au putut să participe la Oscarurile din 2015, întrucât cineastul a fost spitalizat din cauza unor probleme respiratorii severe cu doar o săptămână înainte de gala premiilor decernate de Academia de film americană, pe 22 februarie. Wash Westmoreland a publicat pe Facebook un mesaj în care a spus că Richard Glatzer a intrat în stop cardiac chiar în acea seară şi a fost „mort din punct de vedere legal timp de 15 minute”, însă şi-a revenit şi părea să se simtă apoi ceva mai bine.

Richard Glatzer şi Wash Westmoreland, care s-au cunoscut în 1995 şi s-au căsătorit în 2013, au făcut pentru prima dată echipă pe plan profesional în anul 2001, când au regizat împreună filmul „The Fluffer”. Cei doi cineaşti au regizat apoi filmele „Quinceanera” (2006), „Hello Darkness” (2011), „The Last of Robin Hood” (2013) – un film despre viaţa şi cariera actorului Errol Flynn – şi „Still Alice” (2014).

Richard Glatzer a lucrat şi în televiziune, în calitate de producător al unor emisiuni celebre de tip reality show, precum, „Divorce Court”, „The Osbournes” şi „America’s Next Top Model”.

Cei doi cineaşti au împreună o fiică, Ruby Smith.

CITIȚI ȘI...