Reacția Rusiei la noile sancțiuni impuse de UE: „Va urma un răspuns adecvat”

by Genko Genko

Noile sancțiuni ale UE la adresa Rusiei sunt „ilogice” după summitul asupra Ucrainei de la Minsk, a denunțat luni Ministerul rus de Externe, avertizând că Moscova va reacționa „adecvat” la aceste măsuri.

„Constatăm caracterul ilogic al sancțiunilor. De fiecare dată când există speranță pentru reglementarea crizei ucrainene interne, Bruxellesul se grăbește să introducă noi restricții antiruse”, afirmă diplomația rusă, potrivit unui comunicat preluat de AFP și TASS, citat de Agerpres.

Decizia Uniunii Europene de a-i înscrie pe lista sa neagră pe miniștrii adjuncți ai apărării Arkadi Bahin și Anatol Antonov, precum și pe deputații Iosif Kobzon (Rusia Unită, pro-Kremlin) și Valeri Rașkin (comunist), este „de-a dreptul absurdă”, se mai arată în același comunicat.

„Un lucru este clar: aceste decizii, ce vor fi urmate de un răspuns adecvat, sunt contrare bunului simț”, mai denunță ministerul rus.

Amintim că, Uniunea Europeană a introdus luni 18 persoane și 8 entități pe lista celor sancționați pentru implicarea în conflictul din estul Ucrainei, acestea atentând la independența și suveranitate țării.

Printre cele 18 persoane sancționate se numără 13 așa-ziși „oficiali” ai republicilor separatiste din estul Ucrainei, dar și 5 oficiali de rang înalt de la Moscova, printre care prim-viceministrul Apărării Arkadi Bahin, dar și viceministrul Apărării Anatoli Antonov.

De asemenea, printre cei sancționați figurează începând de astăzi și cunoscutul interpret, dar și deputat în Duma de Stat a Rusiei, Iosif Kobzon.

CITIȚI ȘI...