Reacţia Publika TV: „Țurcanu a transformat o discuţie personală într-un fals conflict cu Publika TV”

by Genko Genko

Jurnalista Alina Țurcanu, care a primit mesaje private de amenințare din partea angajatului publika.md, Daniel Lachi, ar fi transformat o discuţie personală „într-un fals conflict cu Publika TV”. Cel puțin asta spune conducerea departamentului Ştiri GMG.

„Doamna Ţurcanu a interpretat unele formulări din dialogul ei personal cu domnul Lachi drept ameninţări fizice din partea acestuia şi s-a adresat Consiliului de Presă, al cărui membru este, transformând o discuţie personală într-un fals conflict cu Publika TV, cu care dânsa nu a dialogat niciodată oficial”, se arată într-un comunicat semnat de Oleg Cristal, director al Departamentului Ştiri GMG și Cristian Tabără, editor general al Departamentului Ştiri GMG.

Potrivit comunicatului, „Lachi a purtat un dialog în nume personal şi nu a fost mandatat de către instituţia la care activează, chiar daca i-a luat apărarea”.

Citește și: Jurnalista Alina Țurcanu, amenințată de un angajat al postului PublikaTV; Reacția Consiliului de Presă

Astfel, Publika TV se „desolidarizează de orice formă de comportament reprobabil”. Totodată, autorii comunicatului se plâng că, comunicatul emis de Consiliul de Presă prin care solicită postului de televiziune Publika TV să desfăşoare o investigaţie internă, a fost preluat de unele instituţii media „într-o manieră lipsită de echidistanţă, sub influenţa formulării din comunicat, ceea ce a creat un prejudiciu de imagine lui Publika TV”.

Potrivit documentului, Daniel Lachi a fost sancţionat conform regulamentelor interne ale instituţiei, acesta precizând că „pretinsele ameniţări la care ar fi supus-o pe jurnalista Alina Ţurcanu se referă strict la urmărirea pe viitor a postărilor acesteia şi la pedepsirea lor prin răspunsuri cu alte postări, nu la agresiune fizică”.

Amintim că, totul a început la 31 august curent, când jurnalista Alina Ţurcanu a plasat în reţeaua de socializare Facebook o opinie critică despre prezentarea unor informaţii de către portalul www.publika.md privind protestul organizat de Platforma „DA” pe 6 septembrie.

După publicarea acestui comentariu, Alina Ţurcanu a fost intimidată şi ameninţată de Lachi, inclusiv prin următorul avertisment: „o să te urmăresc şi fă aşa ca să nu fie nevoie să te pedepsesc”.

CITIȚI ȘI...