Reacția premierului român, Victor Ponta, după ce a fost trimis în judecată

by Genko Genko

Premierul român Victor Ponta a postat pe contul său de Facebook un mesaj, după ce procurorii au decis să trimită dosarul său în judecată, atacând procurorul de caz.

El scrie ironic în postarea de pe reţeaua de socializare că „singura problemă a ţării este obsesia unui procuror total neprofesionist în a se afirma în carieră, inventând şi imaginând fapte şi situaţii neadevărate din urmă cu 10 ani”.

După ce procurorul Uncheşelu a decis să trimită în instanţă dosarul premierului Ponta, în care acesta este acuzat de complicitate la evaziune fiscală, spălare de bani şi fals în înscrisuri, şeful Guvernului l-a atacat pe procurorul DNA pe pagina personală de Facebook.

„În trei ani România va depăşi economic mai multe ţări europene – spune FMI! Cred cu tărie că acest lucru este realizabil , prin munca românilor şi printr-o guvernare eficientă ( şi atunci , in 2018, ne vom gândi că nu au fost rele timpurile în care economia creşte, salariile şi pensiile la fel, absorbim fonduri europene şi ajutăm Moldova, şi singura problema a ţării este obsesia unui procuror total neprofesionist în a se afirma în carieră inventând şi imaginând fapte şi situaţii neadevarăte din urmă cu 10 ani! „, este mesajul postat de premier pe Facebook.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat, joi, după trimiterea în judecată a premierului Victor Ponta, că „imaginea României are foarte mult de suferit”, iar, din punctul lui de vedere, soluţia la această problemă ar fi cea pe care a propus-o şi în iunie, el vorbind atunci despre o demisie a premierului.

Premierul Victor Ponta a fost trimis în judecată, joi, de procurorii DNA, pentru 17 infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, alături de alte patru persoane, între care senatorul Dan Şova şi directorul Complexului Rovinari.

CITIȚI ȘI...