Reacția PD la decizia PL de a părăsi Alianța: „Coaliția majoritară este pe deplin funcțională în continuare”

by Genko Genko

Partidul Democrat din Moldova anunță că a luat act de decizia anunțată de Partidul Liberal de a se retrage din coaliția majoritară. Urmează ca această decizie să fie analizată în cadrul ședinței săptămânale a PDM, care va avea loc marți, 30 mai, ciar ulterior democrații ar urma să vină cu comentarii detaliate pe marginea acestui subiect.

„La această etapă ne limităm la a menționa că manifestăm toată înțelegerea față de anumite declarații sau reacții emotive, însă problemele legate de dosarele de corupție trebuie clarificate în instanțele de drept, nu în interiorul partidelor sau al alianțelor politice. Coaliția majoritară este pe deplin funcțională în continuare, iar Guvernul are toată susținerea politică pentru a continua implementarea reformelor și a programului de guvernare asumat”, se arată în reacția PD.

Citește și: PL părăsește coaliția de guvernare! Ghimpu: Nu pentru asta am venit noi în această coaliție

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a anunțat ieri că formațiunea pe care o conduce părăsește coaliția de guvernare. Asta după ce joi, Centrul Național Anticorupție l-a reținut pe primarul general al capitalei Dorin Chirtoacă.

Citește și: Chirtoacă, pus sub învinuire și plasat în arest la domiciliu. Decizie luată concomitent cu anunțul lui Ghimpu privind părăsirea coaliției de guvernare

Potrivit lui Ghimpu, reținerea edilului este una politică, pentru că „dacă bănuiala e rezonabilă și dacă au dat doi mărturii, gata, nu mai trebuie probe”.

CITIȚI ȘI...