Reacția NATO după retragerea Rusiei din FACE

by Genko Genko

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, s-a declarat miercuri „dezamăgit” de suspendarea de către Moscova a participării sale la un comitet care veghea la aplicarea Tratatul privind Forțele Armate Convenționale în Europa (FACE), relatează AFP.

„Suntem dezamăgiți de decizia Rusiei de a-și suspenda participarea la grupul consultativ comun al FACE”, a comentat Jens Stoltenberg în cadrul unei vizite la cartierul general al forțelor aliate în Europa de la Mons.

„Vom continua să susținem toate eforturile în favoarea unui control al armelor și credem că tratatul este important (…) Credem că este important să avem consultări privind controlul armelor”, a adăugat secretarul general al Alianței Nord-Atlantice.

Moscova a anunțat că de la 11 martie îşi suspendă participarea la reuniunile grupului comun de consultare prevăzut în Tratatul privind Forţele Armate Convenţionale în Europa (FACE). Anunţul a fost făcut marţi de Anton Mazur, şeful delegaţiei ruse la negocierile de la Viena cu privire la securitatea militară şi controlul armamentului.

CITIȚI ȘI...