Reacția lui Putin după ce Rusia a fost acuzată că a bombardat civili în Siria

by Genko Genko

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a calificat drept „atacuri informaționale” afirmațiile apărute în unele mass-media occidentale conform cărora atacurile aviației ruse în Siria s-ar fi soldat cu victime în rândul civililor, informează joi agenția de presă TASS.

„Alte țări operează deja de peste un an atacuri asupra teritoriului sirian”, a amintit șeful statului rus în cadrul unei ședințe a Consiliului pentru dezvoltarea societății civile și drepturile omului de pe lângă președinția rusă. Putin a subliniat că aceste acțiuni au loc „fără o rezoluție a Consiliului de Securitate al ONU și fără o solicitare corespunzătoare din partea autorităților oficiale siriene”.

„Nouă ne-a fost adresată o astfel de solicitare (din partea regimului lui Bashar al-Assad, considerat de Moscova singurul legitim) și intenționăm să luptăm tocmai împotriva organizațiilor teroriste”, a dat asigurări liderul rus.

„În ceea ce privește informațiile apărute în mass-media, conform cărora are de suferit populația civilă (în urma loviturilor aviației ruse), noi suntem pregătiți pentru aceste atacuri informaționale”, a spus Putin, constatând că „prima informație despre faptul că există victime în rândul populației civile a apărut încă înainte ca avioane ale Rusiei să decoleze”.

În același cadru, Putin și-a exprimat speranța că Rusia și SUA vor crea un mecanism permanent pentru schimb de informație cu privire la Siria. „Un alt mecanism, internațional, a fost deja creat de noi la Bagdad, la el participă mai multe țări și activitatea sa este una permanentă”, a subliniat Putin.

CITIȚI ȘI...