Reacția lui Băsescu la anunțul lui Dodon că îi retrage cetățenia: „De la un bolșevic te poți aștepta la orice”

by Genko Genko

„De la un bolșevic te poți aștepta la orice”. Așa a comentat fostul lider de la Cotroceni Traian Băsescu anunțul președintelui ales Igor Dodon cum că îi va retrage cetățenia moldovenească până la sfârșitul săptămânii viitoare.

Băsescu a spus că ar fi surprins dacă această amenințare ar deveni realitate.

„Sincer, nu știu dacă președintele unei țări poate face treaba asta. Eu am parcurs toate procedurile legale așa că m-ar surprinde să pună în aplicare asemenea amenințare, dar de la un bolșevic te poți aștepta la orice”, a spus fostul șef al statului.

Întrebat dacă se așteaptă ca președintele Klaus Iohannis să aibă o reacție în acest context, Traian Băsescu a răspuns negativ.

„Nu mă aștept, pentru că Dodon face declarațiile astea în condițiile în care, deocamdată, dă târcoale la palatul prezidențial de la Chișinău, încă nu e instalat pe funcție, e un civil oarecare. Dar nu mi-aș dori ca statul român să nu reacționeze dacă Dodon va întreprinde acțiuni de asemenea ostilitate”, a mai spus Băsescu.

Anterior Băsescu a declarat că îl va da în judecată pe Dodon, dacă îi va retrage cetăţenia moldovenească.

Amintim că fostul președinte român, Traian Băsescu și soția sa, Maria, au primit cetățenia Republicii Moldova. Decretele de acordare a acesteia au fost semnate la 9 iunie, de către președintele Nicolae Timofti.

De menționat că Igor Dodon va aștepta până la 23 decembrie pentru a fi învestit în funcție, chiar dacă anterior a cerut conducerii Parlamentului să grăbească această procedură.

CITIȚI ȘI...