Reacția Consiliului MAN în legătură cu incidentele care au implicat unioniștii

by Genko Genko

Cu 10 minute înainte de începerea protestului din 13 septembrie, din Piața Marii Adunări Naționale, au existat anumite altercații între două grupuri de protestatari, unii reprezentând mișcarea unionistă Tinerii Moldovei, iar ceilalți veteranii războiului de pe Nistru, care se ocupă și de ordinea publică în Orașul Demnității din centrul capitalei.

„Veteranii le-au cerut tinerilor să meargă câțiva metri mai în spate, întrucât pancartele acestora împiedicau vizibilitatea pentru ceilalți protestatari. Din păcate, în urma unor neînțelegeri s-au iscat unele altercații verbale între cele două grupuri”, a declarat Alex Cozer, membru al Consiliului Marii Adunări Naționale (CMAN) din 6 septembrie, delegat din partea Platformei Civice Demnitate și Adevăr.

Potrivit lui Cozer, în urma intervenției mai multor membrii ai CMAN, disputele au fost oprite, iar reprezentanții unioniștilor au putut manifesta în continuare, atât cu pancartele unioniste cât și cu drapelele României.

12020329_889915877770270_715892639_o

Facebook

„Regretăm acest incident. Protestele noastre sunt îndreptate pentru a uni toate segmenetele sociale, indiferent de simpatii politice sau geopolitice, în jurul unui obiectiv comun – scoaterea Republicii Moldova din captivitatea oligarhilor”, a mai spus Cozer.

„Unioniștii ulterior au afișat atât drapelele tricolor pe toată durata protestului, cât și pancartele cu mesaje unioniste, doar că au mers un pic mai în spate. Repetăm apelul nostru, de a manifesta sub drapelele Republicii Moldova și ale Uniunii Europene, care ne pot astăzi uni pe toți”, a mai spus acesta.

Zeci de mii de manifestanți, din toată Republica Moldova, au participat duminică la o nouă amplă manifestație de protest din centrul capitalei.

CITIȚI ȘI...