Putin: Soldații ucraineni „încercuiți” la Debalțevo trebuie să depună armele

by Genko Genko

Președintele rus Vladimir Putin a făcut apel joi la soldații ucraineni încercuiți de separatiști la Debalțevo, în estul Ucrainei, să „depună armele”, pentru ca regimul de încetare a focului convenit la Minsk să poată intra în vigoare, duminică, 15 februarie, așa cum a fost prevăzut, transmite RIA Novosti.

„Pornim de la faptul că cei 6.000 — 8.000 de soldați (ucraineni) încercuiți la Debalțevo vor depune armele” înainte de instituirea armistițiului, a afirmat președintele rus. „Reprezentanții guvernului ucrainean susțin că nu există o încercuire și că totul se va face ușor. Eu am însă îndoieli” în această privință, a adăugat el.

În ultimele zile, în zona nodului strategic Debalțevo, care leagă regiunile separatiste Lugansk și Donețk, au avut loc lupte grele, surse ale rebelilor susținând că trupele ucrainene au fost încercuite, în timp ce Kievul afirmă că a respins atacurile forțelor separatiste.

Declarația președintelui Putin survine după negocierile maraton de peste 16 ore avute în cursul nopții de miercuri spre joi la Minsk cu liderii Ucrainei, Franței și Germaniei în cadrul cărora a fost convenit un acord de încetare a focului ce urmează să intre în vigoare la 15 februarie.

CITIȚI ȘI...