Putin reacționează: Suntem deosebit de preocupați de soarta Ucrainei

by Genko Genko

Loviturile de stat și încercările de a forţa Ucraina să aleagă între Rusia şi Uniunea Europeană au împins această ţară la „scindare”, a apreciat vineri preşedintele rus Vladimir Putin după semnarea de către Kiev, Chişinău şi Tbilisi a unor acorduri „istorice” cu UE.

„În ceea ce privește Ucraina, suntem deosebit de preocupați. Lovitura de stat neconstituțională de la Kiev şi încercările de a impune poporului ucrainean o opţiune artificială între Europa şi Rusia au împins societatea către o scindare şi o confruntare internă dureroasă”, a declarat Putin pentru televiziunea rusă, scrie Ria Novosti.

Președintele rus a menționat că, în primul rând, victime vor fi civilii. „Partea de sud-est a țării (Ucraina n.r.) este însângerată, există un dezastru umanitar reală, iar zeci de mii de refugiați caută adăpost, inclusiv în Rusia”, a spus el.

„Moarte și răpirea jurnaliștilor sunt încălcări dure, iar atacul asupra diplomaților ruși de la Ambasada Rusiei din Kiev și de la Consulatul General de la Odesa sunt acțiuni grave”, a mai spus Putin, potrivit Ria Novosti.

CITIȚI ȘI...