Putin: Împotriva teroriștilor trebuie luptat înainte ca aceștia să ajungă la noi acasă

by Genko Genko

Singura cale corectă de luptă împotriva terorismului este lupta împotriva acestuia în teritoriile deja ocupate de teroriști, „fără a aștepta până când ei vor ajunge în casa noastră”, a declarat miercuri președintele Vladimir Putin, în cadrul unei ședințe cu membrii guvernului rus, informează agenția de presă TASS.

„Singura cale corectă de luptă împotriva terorismului internațional — iar în Siria și pe teritoriile țărilor vecine fac fărădelegi tocmai bande de teroriști internaționali — este să acționezi cu anticipare, să te lupți și să-i distrugi pe combatanți și teroriști în teritoriile deja cucerite de ei, fără a aștepta până când ei vor ajunge în casa noastră”, a spus Putin.

Rusia și-a informat partenerii străini în legătură cu planurile și acțiunile sale în Siria, a dat asigurări președintele Vladimir Putin. „Toți partenerii noștri au fost informați în legătură cu planurile și acțiunile Rusiei în Siria”, a spus șeful statului rus.

Putin a subliniat că participarea Moscovei la operațiunea antiteroristă în Siria se desfășoară în baza dreptului internațional, „în conformitate cu cererea oficială adresată Rusiei de către președintele Republicii Siria”.

În același cadru, Vladimir Putin a declarat că gruparea teroristă Statul Islamic a proclamat demult Rusia drept dușman al său. Președintele rus a subliniat că de partea teroriștilor luptă mii de persoane originare din diferite țări și „dacă ele vor avea succes în Siria, se vor întoarce negreșit în țările lor, vor veni în Rusia”. „Nu este un secret că așa-zisul Stat Islamic a proclamat demult Rusia dușman al său”, a spus Putin.

Putin a precizat că Rusia va susține armata siriană „cu atacuri aeriene, fără operațiuni terestre” și că „nu intenționează să se adâncească în conflictul din Siria”, ci va acționa strict în cadrul dreptului internațional.

Avioane ale Forțelor Aeriene și Spațiale ale Federației Ruse au început miercuri atacurile țintite asupra pozițiilor grupării jihadiste Statul Islamic de pe teritoriul Siriei, a anunțat Ministerul Apărării rus. „În conformitate cu decizia Comandantului Suprem al Forțelor Armate ale Federației Ruse, Vladimir Putin, avioane ale Forțelor Aeriene și Spațiale ale Federației Ruse au început operațiunea aeriană prin atacuri țintite asupra obiectivelor de la sol ale grupării Statul Islamic în Republica Arabă Siria”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării al Rusiei, general-maiorul Igor Konașenkov.

CITIȚI ȘI...