PSRM, PCRM și PL au votat împreună în Parlament; Situația de pe piața valutară, pe ordinea de zi

by Genko Genko

Ordinea de zi a ședinței Parlamentului de astăzi a suferit modificări, pe lângă problema învestirii Guvernului urmând să fie creată și o Comisie privind elucidarea situației de pe piața valutară.

Pentru introducerea în ordinea de zi a acestui subiect au votat PSRM, PCRM și PL, după ce o propunere în acest sens a fost făcută de către liderul socialiștilor, Igor Dodon.

Președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, s-a declarat categoric împotriva acestei idei, subliniind că astăzi „este important” să fie acordat vot de încredere cabinetului de miniștri Gaburici.

Acesta a fost însă contrazis de liderul comuniștilor, Vladimir Voronin, care a vorbit despre „urgența” rezolvării acestei probleme.

Președintele PL, Mihai Ghimpu, s-a declarat în favoarea acestei idei, pentru a „demonstra” că guvernatorul BNM „nu aparține liberalilor” și că de vină de situația de pe piața valutară se face nu Banca Națională, ci „alții”.

Astfel, cu votul fracțiunilor PCRM, PSRM și PL a fost introdusă pe ordinea de zi și problema creării acestei comisii, chestiunea urmând a fi abordată după procedura de învestire a Guvernului.

CITIȚI ȘI...