Protestatarii s-au întâlnit cu Timofti: „Președintele este captivul oligarhilor”

by Genko Genko

Președintelui Nicolae Timofti i-au fost prezentate revendicările manifestației din 6 septembrie, cu solicitarea de a fi îndeplinite etapizat, au declarat vineri reprezentanții protestatarilor, după o întrevedere cu președintele țării.

Întâlnirea a avut loc vineri, la Președinție, cu ușile închise, după mai multe zile de proteste în fața sediului instituției.

„I-am solicitat domnului președinte îndeplinirea etapizată a revendicărilor din proclamația din 6 septembrie. I-am cerut să provoace alegeri anticipate, pentru că este singura șansă de a scoate țara din captivitate”, a declarat președintele Consiliului Marii Adunări Naționale (CMAN) Andrei Năstase.

Timofti i-a anunțat pe reprezentanții protestatarilor că nu va demisiona și a cerut în scris revendicările manifestanților.

„Am luat act de decizia lui Timofti de a nu demisiona până la finalizarea mandatului. Am constatat că la fel ca întreaga putere de stat, Președinția se află în captivitatea oligarhiei criminale. Dânsul a spus că nu este pregătit să discute cu noi revendicările, cerându-ne un document în scris. Noi nu mai avem ce să-i prezentăm în scris, ne conducem doar de proclamația din 6 septembrie”, a mai spus Năstase.

Vicepreședintele CMAN, Valentin Dolganiuc, a afirmat că „s-a convins” încă o dată că președintele este „captivul oligarhilor”.

„Poporul Republicii Moldova este orfan de orice instituție de stat. Cetățenii nu au de partea lor nici Guvernul, nici Parlamentul și nici Președinția. I-am propus să ia o decizie, de partea cui se poziționează – de partea poporului sau a oligarhilor. Din răspunsul dânsului am înțeles că nu dorește să se poziționeze de partea poporului”, a precizat Dolganiuc.

În aceste condiții, reprezentanții CMAN au anunțat că vor continua presiunile sociale.

CITIȚI ȘI...