„Propagandistul lui Putin”, interzis în Republica Moldova

by Genko Genko

Jurnalistul rus Dmitri Kiselev, cunoscut în Occident și ca „propagandistul lui Putin”, din cauza retoricii sale extrem de agresive la adresa SUA și UE, a primit interdicție de a intra în Republica Moldova.

Asta după ce o agenție de presă locală, filială a Ria Novosti și Sputnik (varianta în limba engleză a Ria Novosti) pregătea astăzi să prezinte documentarul realizat de către Rossia 1, în care este relatat filmul evenimentelor care au dus la anexarea Crimeei și un interviu cu Vladimir Putin.

Kiselev, alături de regizorul acestui documentar propagandistic, Andrei Kondașov, ar fi trebuit să vină în Republica Moldova pentru a prezenta acest film.

Potrivit Ministerului de Interne, cei doi sunt declarați indezirabili, o decizie în acest sens fiind luată de către Biroul de Migrație și Azil.

Dmitri Kiselev este unul dintre cei mai aprigi contestatari ai Occidentului în Rusia și este denumit drept „propagandistul lui Putin”. El a oripilat o lume întreagă când într-una dintre emisiunile sale de la Rossia 1 a spus despre homosexuali că „ar trebui să li se interzică să doneze sânge și spermă (…), iar dacă mor în accidente rutiere, inimile și alte organe ale lor ar trebui îngropate sau arse”.

De asemenea, în emisiunea sa, el a prezentat mai multe scenarii apocaliptice, prin care descria cum Rusia „ar putea distruge SUA în 30 de minute”, dar și numeroase subiecte tendențioase despre Republica Moldova.

În aprilie 2014, Kiselev a fost inclus în lista persoanelor supuse sancțiunilor de către Uniunea Europeană, având interdicție de a intra în UE.

CITIȚI ȘI...