Prioritățile lui Gaburici, evocate la prima ședință a noului Executiv

by Genko Genko

Noul premier Chiril Gaburici și cabinetul său de miniștri s-au întrunit joi în prima ședință de după învestire, șeful Guvernului enunțând mai multe priorități pentru perioada imediat următoare.

Una dintre ele este legată de situația de pe piața petrolieră, acolo unde carburanții s-au scumpit din nou la începutul acestei săptămâni, în timp ce în întreaga Europă se înregistrează ieftiniri. Gaburici a solicitat ANRE să „facă o analiză, pentru a verifica ce se întâmplă în ultimele zile și a nu admite anumite abuzuri în acest sens”.

Gaburici a cerut o investigație și pe piața produselor medicamentoase, pentru a vedea „de ce cresc prețurile la medicamente și dacă sunt justificate aceste creșteri”.

Totodată, noul premier a evocat importanța demarării unor discuții cu FMI și Banca Mondială, cerându-i ministrului de Finanțe, Anatol Arapu, „să stabilească întâlniri” cu reprezentanții acestor instituții.

În acest sens, Gaburici a cerut și prezentarea pentru cabinetul de miniștri a politicii bugetar-fiscale pentru 2015, ca ulterior proiectul să fie prezentat în Parlament.

CITIȚI ȘI...