Primul african de culoare care va călători în spațiu

by Genko Genko

După ce a câştigat concursul Space Academy Lynx Appolo, Mandla Maseko va face parte din cei 23 de norocoşi care vor zbura în spaţiu și va deveni astfel primul african de culoare care va ajunge în cosmos.

Tânărul care nu a ieşit niciodată din Africa de Sud se pregăteşte acum să decoleze în spaţiu. Mandla Maseko are 25 de ani şi provine dintr-o familie modestă, iar recent acesta a câştigat concursul internaţional Space Academy Lynx Appolo care i-a oferit biletul pentru călătoria vieţii sale.

Pentru a-şi îndeplini visul, Mandla Maseko a expediat o poză de-a sa şi o scrisoare de intenţie, la fel ca şi alţi un milion de participanţi.

După ce s-a regăsit printre cei 100 de candidaţi aleşi pentru a doua etapă, tânărul a fost supus unor teste fizice la o bază specială de antrenament din Statele Unite ale Americii, cum ar fi: centrifuga, zboruri acrobatice şi salturi cu paraşuta. Din cei 100 de candidaţi, numai 23 au primit avizul necesar pentru zbor.

„Nelson Mandela este un exemplu pentru mine. În acele timpuri, să devii primul preşedinte de culoare era ceva extraordinar, iar pentru un om simplu ca mine ce se pregăteşte să facă ceva grandios, el este o mare sursă de inspiraţie”, a afirmat Mandla Maseko, aducând un omagiu eroului naţional al ţării sale care a decedat în decembrie 2013.

CITIȚI ȘI...