Prețuri mai mici pentru perfectarea pașapoartelor biometrice ale copiilor

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Premierul Iurie Leancă a solicitat ieri, ministrului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Pavel Filip, să uniformizeze prețurile pentru eliberarea pașapoartelor biometrice. Este vorba despre pașapoartele perfectate pentru copii pînă la 7 ani și copii de la 7 și 12 ani, care diferă.

Solicitarea prim-ministrului vine în legătură cu decizia privind liberalizarea regimului de vize pentru Moldova, care urmează să fie aprobată astăzi, de către Parlamentul European.

”Acum putem da asigurări că pașapoartele biometrice moldovenești și procedurile de eliberare sunt sigure și întrunesc exigențele de abolire a vizelor europene”, a accentuat Pavel Filip.

Activitatea ÎS ”Registru” este pregătită să corespundă unui flux mare de cereri, a precizat ministrul. Întreprinderea are o capacitate de a emite până la 4000 de acte pe zi. În prezent sunt recepționate 500-600 de cereri zilnic.

Menționăm că perfectarea şi eliberarea paşaportului cu date biometrice, pentru copiii cu vârsta de până la 7 ani, în termen de o lună, costă 460 de lei, în timp ce pentru copiii cu vârsta de la 7 până la 12 ani – de 600 de lei. Perfectarea pașaportului timp de 6 ore, pentru copiii până la 7 ani, costă 800 de lei, iar pentru copii cu vârsta de la 7 până la 12 ani- de 1120 de lei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...