Preşedintele Poloniei: Este nevoie de o nouă strategie transatlantică împotriva Rusiei

by Genko Genko

Preşedintele polonez, Bronislaw Komorowski, a declarat că este nevoie de o nouă strategie transatlantică pentru a răspunde provocărilor reprezentate de Rusia, relatează Radio Polonia.

Preşedintele polonez a militat pentru o nouă abordare în discursul susţinut la Brussels Forum, eveniment organizat de German Marshall Fund. În opinia sa, această strategie pe termen lung ar trebui să implice eforturi comune UE-NATO.

Totodată, Komorowski a subliniat că NATO trebuie să rămână o alianţă militară eficientă, capabilă să cheltuiască mai mult pentru apărare.

Amintind că după cel de-al Doilea Război Mondial Planul Marshall a ajuntat Europa în eforturile sale de reconstrucţie postbelică, preşedintele polonez a declarat că un plan similar ar trebui oferit în prezent Ucrainei.

Forumul de la Bruxelles reuneşte politicieni şi experţi care discută despre probleme-cheie ale alianţei transatlantice. Printre participanţii din acest an se numără generalul Philip Breedlove, fostul consilier în administraţia SUA Zbigniew Brzezinski şi preşedintele eston Toomas Hendrik Ilves.

CITIȚI ȘI...