Președintele „dat de Dumnezeu” admite că există riscul să fie demis; Dodon „deconspiră” trei scenarii

by Genko Genko

Deşi spune că mandatul de președinte i-a fost dat de Dumnezeu, şeful statului Igor Dodon admite că există riscul ca el să fie demis. Mai mult, acesta spune că ia în calcul trei scenarii privind demiterea sa.

În cadrul unei emisiuni la postul de televiziune NTV Dodon a declarat că actuala guvernare ar lua în calcul trei scenarii pentru demiterea sa şi a atenționat că „furia poporului va fi pe măsură” dacă se ajunge la un asemenea exercițiu.

Dodon spune că împreună cu „echipa sa de profesioniști” a analizat toate variantele posibile, referindu-se la membrii așa-numitului „consiliu al societății civile” pe care l-a creat pe lângă președinție și din care fac parte fostul președinte al Curții Constituționale, Dumitru Pulbere, fostul ideolog al comuniștilor, Victor Stepaniuc, fostul ministru comunist al apărării, Victor Gaiciuc etc.

Potrivit lui, ar exista trei scenarii care l-ar putea viza: demiterea președintelui prin referendum, deschiderea unor cauze penale conform articolului 81 din Constituție sau interpretarea unei decizii în acest sens a Curții Constituționale.

Tot în cadrul aceleiași emisiuni Dodon a afirmat că Patriarhul bisericii ortodoxe ruse, Kiril, i-a spus că mandatul său de preşedinte de ţară este dat de la Dumnezeu pentru „a face ceva” pentru oameni.

,Ştiţi, Patriarhul Kiril mi-a spus un lucru foarte înţelept la începutul mandatului: Domnule preşedinte, acest mandat este dat de la Dumnezeu nu pentru a face ceva pentru dumneavoastră, dar pentru oameni, pentru ţară. Ca ei să ştie că a fost aşa preşedinte şi uite ce a făcut. Pentre mine, vă spun sincer, în fiecare zi mă gândesc: dar ce am făcut astăzi concret?”, a declarat Igor Dodon.

CITIȚI ȘI...