Președintele a semnat decretul privind ratificarea Acordului de Asociere RM-UE

by Genko Genko

Legea privind Acordul de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană a fost promulgată astăzi de președintele Nicolae Timofti.

Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană a fost ratificat pe 2 iulie, în  Parlament, prin vot nominal, după ce a fost semnat pe 27 iunie la Bruxelles.

Tot astăzi Parlamentul Lituaniei a ratificat Acordul de Asociere între Republica Moldova și Uniunea Europeană. Primul stat care a ratificat Acordul de Asociere între Republica Moldova și UE a fost România, pe 3 iulie, iar Estonia a ratificat documentul pe 4 iulie.

Legislativul din Letonia se va convoca în ședință joi, 10 iulie, pentru a ratifica Acordul de Asociere, iar Bundestagul Germaniei urmează să-l ratifice în toamnă, când deputații vor reveni din vacanță.

După câțiva ani de negocieri, Republica Moldova a semnat la 27 iunie, la Bruxelles, Acordul de Asociere și de Liber Schimb cu Uniunea Europeană. La ceremonia de semnare din cadrul summit-ului extraordinar RM-UE, fiind prezenţi liderii celor 28 de ţări membre ale UE. Tot atunci, UE a semnat Acorduri de Asociere cu Ucraina și Georgia.

CITIȚI ȘI...