Președinta croată îi reproșează Angelei Merkel că „a invitat refugiații în Europa”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președinte Croației, Kolinda Grabar-Kitarovic, a pus haosul creat de sosirea masivă a migranților pe seama cancelarului german Angela Merkel, pe care a acuzat-o că a invitat refugiații în Europa, scrie Agerpres.

Oficialii croați se tem că statele vecine ar putea să-și închidă complet granițele pentru imigranții ilegali.

Astfel, Kolinda Grabar-Kitarovic și-a acuzat propriul guvern că a fost prins pe picior greșit de valul de migranți, dar și-a îndreptat criticile și asupra cancelarului german Angela Merkel, căreia îi reproșează că „a invitat refugiații în Germania”, iar „acum câteva zile, ea (Merkel) a pus piciorul pe frână și a spus că Germania nu poate primi toți acești imigranți economici”. Angela Merkel ”a făcut acest lucru fără să-și dea seama că, într-un trafic atât de congestionat, a provocat haos pe șosea apăsând frâna, iar acest haos trebuie acum soluționat”, a adăugat președinta croată.

Între 2.000 și 3.000 de noi migranți au intrat marți dimineața în Croația, venind dinspre Serbia, în timp ce autoritățile de la Zagreb se tem că statele vecine ar putea decide să-și închidă frontierele pentru imigranții ilegali.

Autoritățile croate nu s-au așteptat la sosirea unui număr atât de mare de migranți într-o singură dimineață, mai ales după închiderea punctului de frontieră situat în apropierea centrului de primire al refugiaților de la Opatovac, unde sunt conduși migranții care trec granița sârbo-croată.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...