Presa rusă despre avionul MH17: Armata ucraineană a încercat să doboare avionul lui Putin

by Genko Genko

Presa rusă oferă explicații halucinante în legătură cu prăbușirea avionului malaezian MH17. Potrivit lenta.ru, care citează Interfax, „avionul de pasageri Boeing-777 al companiei Malaysia Airlines a fost doborât de armata ucraineană, ținta căreia era, de fapt, avionul președintelui rus, Vladimir Putin”.

Potrivit sursei citate, informația a fost oferită pentru „Interfax”, de către o sursă din cadrul aviației ruse.

Teoria relatată de Interfax presupune că avionul prezidențial și avionul de pasageri Boeing-777 s-ar fi aflat într-un punct comun, la aceeași altitudine. „Totul s-a întâmplat în apropiere de Varșovia, la o altitudine de 10100 metri. Aeronava președintelui a fost acolo la ora 16:21, avionul malaezian – la 15:44”, scrie sursa citată.

Amintim că, avionul MH17, cu cel puțin 295 de oameni la bord, s-a prăbușit pe teritoriul Ucrainei, la 60 de kilometri de granița cu Rusia.

Citește și: AUDIO) Avionul doborât: SBU prezintă o înregistrare care ar dovedi implicarea separatiștilor în accident

Agenția Interfax anunță că aeronava a fost doborâtă de o rachetă sol-aer, citându-l pe consilierului ministrului ucrainean de interne, Anton Gherașenko.

Presa ucraineană a publicat o declarație a așa-zisului „ministru de interne” al „republicii Donețk”, Igor Strelkov, care amintește că a avertizat că nimeni nu trebuie să zboare pe „cerul lor”.

Reuters

Strelkov a comentat incidentul în care un avion al companiei Malaysia Airlines a fost doborât pe teritoriul Ucrainei. Acesta vorbește despre două aeronave ucrainene doborâte, un An-26 și un Su-25.

Citește și: Avionul doborât: Cum arată şi ce poate face racheta de tip Buk, care ar fi doborât aeronava

Din declarație reiese că separatiștii au crezut că este vorba despre un avion militar ucrainean, Strelkov vorbind despre un An-26.

Premierul Malaysiei, Mohd Najib Tun Razak, s-a declarat „şocat” de prăbuşirea avionului. „Sunt șocat de informațiile privind prăbușirea avionului ce efectua cursa MN-17. Vom lansa imediat o investigaţie”, a notat Razak pe contul său Twitter.

CITIȚI ȘI...