Povestea tristă a unei sclave sexuale a Statului Islamic

by Genko Genko

O adolescentă care a evadat din ghearele Statului Islamic a povestit ororile prin care a trecut în perioada în care a fost ţinută în captivitate şi folosită pe post de sclavă sexuală de către jihadişti.

Nihad Barakat, acum în vârstă de 17 ani, a dezvăluit că a fost răpită şi vândută de către celebrul călău mascat al Statului Islamic, Siddhartha Dhar, relatează Newsweek.

Tânăra a spus că Dhar – originar din Londra şi care acum este cunoscut sub numele de Abu Ramaysah – este unul dintre comandanţii de top ai luptătorilor străini din Mosul, capitala organizaţiei teroriste din Irak.

Se pare că Siddhartha Dhar este înlocuitorul lui Mohammed Emwazi sau John Jihadistul, ucis într-un atac cu drona în luna noiembrie a anului trecut.

Militanţii ISIL au răpit-o pe Barakat, alături de 27 de membri ai familiei sale, după capturarea regiunii Sinjar din Irak, în urmă cu doi ani. Jihadiştii au obligat-o să se căsătoreasca în Siria, unde a fost bătută şi violată şi, în cele din urmă, a rămas însărcinată.

Acum, într-un interviu acordat British Muslim TV, fata a dezvăluit pentru prima dată numele luptătorilor străini care au folosit-o pe post de sclavă, arată The Independent.

„Am rămas însărcinată după al doilea viol. Am încercat să avortez, însă nu am reuşit. Fratele meu era cu mine (în captivitate – n.red) şi mi-au spus că, dacă păţeşte ceva copilul, ne vor ucide pe amândoi. Mi-au spus că trebuie să devin musulmană. Nu voiam să am un copil cu ei, după tot ce mi-au făcut”, a spus Barakat.

Barakat a arătat că Dhar a avut mai multe sclave sexuale yazidi de când a ajuns în Siria, în 2014, adăugând că jihadistul a jucat un rol cheie în capturarea şi vânzarea sa către teroristul ISIL din cauza căruia a rămas însărcinată.

Tânăra a precizat că primul bărbat cu care a fost obligată să se mărite a fost un extremist australian, Abdul Salam Mahmoud, cu o lună şi jumătate înainte de a fi ucis în Siria. Apoi fata a ajuns la un alt militant ISIL, însă, în cele din urmă, a reuşit să evadeze şi s-a refugiat în Marea Britanie.

CITIȚI ȘI...