Ponta, diplomaţilor: Să continuaţi să spuneţi că prioritatea absolută a României este Republica Moldova

by Genko Genko

Premierul Victor Ponta le-a solicitat diplomaţilor români, prezenţi la deschiderea Reuniunii Anuale a Dipolmaţiei Române, să spună de fiecare dată când este necesar că prioritatea absolută a României este Republica Moldova.

Totodată, Ponta le-a cerut diplomaţilor români să întărească relaţiile cu ţările vecine, astfel încât România să devină „un partener şi un prieten regional care arată interes” şi nu doar un vecin.

„Are nevoie Moldova de sprijinul nostru, inclusiv diplomatic şi vreau să vă rog, de câte ori aveţi ocazia, să vă bateţi pentru interesele Republicii Moldova aşa cum vă bateţi pentru interesele României. Cred că este o poziţie legitimă şi corectă”, a declarat Victor Ponta.

„Tocmai vin de la Chişinău, unde m-am întâlnit cu noul guvern, e al patrulea prim-ministru cu care lucrez şi cred că, acum, mai mult ca în alte perioade, Republica Moldova are nevoie de sprijinul nostru economic, politic, dar şi diplomatic”, a continuat premierul.

Întărirea colaborării regionale şi promovarea intereselor economice ale României sunt alte priorităţi pe care premierul le-a transmis diplomaţilor reuniţi la Bucureşti.

CITIȚI ȘI...