Ponta: Cele 150 de milioane de euro trebuie să ajungă în Republica Moldova

by Genko Genko

Premierul român Victor Ponta a anunțat, miercuri, că Guvernul de la București va aproba memorandumul prin care se va acorda un ajutor rambursabil de 150 de milioane de euro Republicii Moldova, fără de care, în opinia sa, „țara poate să ajungă în situația în care forțele politice pro-ruse pun din nou stăpânire pe ea ca acum 70 de ani”.

„Avem memorandumul privind aprobarea acordului de ajutor rambursabil de 150 de milioane de euro pentru Republica Moldova. Este un moment dificil și, dacă nu îi ajutăm noi, nu are cine să-i ajute în acest moment. Dacă nu îi ajutăm, țara poate să ajungă în situația în care forțele politice pro-ruse pun din nou stăpânire ca acum 70 de ani pe Moldova. Și cred că este datoria noastră fundamentală”, a spus Ponta, la începutul ședinței de guvern.

Premierul a mai susținut că a prezentat acordul financiar atât coaliției de guvernare, cât și președintelui Klaus Iohannis.

„Sper să existe în România, la București, un consens (…) pentru acest sprijin puternic de care este nevoie acum”, a menționat Ponta, citat de Agerpres.

CITIȚI ȘI...