Polonia solicită prezența permanentă a trupelor americane pe teritoriul său

by Genko Genko

Polonia militează pentru o prezenţă permanentă de trupe americane pe teritoriul său şi se pregăteşte pentru aceasta, a declarat, marţi, ministrul apărării din această ţară, Tomasz Siemoniak.

„Încercăm să obţinem acest lucru şi vorbim despre aceasta. Pregătim condiţiile pentru o prezenţă permanentă”, a declarat ministrul polonez.

„Deocamdată, se acordă mare importanţă prezenţei prin rotaţie. Ne aşteptăm ca anul acesta circa 10.000 de soldaţi aliaţi să ia parte la exerciţii militare în Polonia. Trebuie să ne obişnuim cu prezenţa aliaţilor americani, care vor veni în Polonia”, a adăugat Tomasz Siemoniak.

Potrivit ministrului apărării polonez, „americanii au declarat că în Polonia şi în Europa de Est ei îşi vor menţine prezenţa militară atât timp cât va fi necesar”.

În prezent, pe teritoriul Poloniei trec coloane de transportatoare blindate americane cu însoţitori, care se întorc de la exerciţii armate în Estonia şi Lituania la o bază în Germania. Sunt planificate numeroase opriri şi întâlniri cu populaţia civilă. Este planificat ca acest coloane să ajungă la baza din Germania în data de 1 aprilie.

CITIȚI ȘI...